Växjö – Smålands vackra stadspärla!

Växjö är en tätort som 2017 uppmätte en befolkningsmängd på 66 275 innevånare. Växjö ligger i södra Smålands inland och redan år 1170 blev staden ett biskopssäte som lockade många pilgrimer. Växjö utvecklades mer till en stad runt år 1300.

Att se och göra i Växjö

Växjö är en vacker, anrik stad med mycket som man kan uppleva och se! Då staden byggs ut allt mer, är det ett faktum att Växjö är en stad som växer allt mer både inom kommunen och företag som etablerar sig i Växjö. En av de mest besökta platserna i hela Småland är Växjö Domkyrka med omkring hela 130 000 turistbesök varje år! Domkyrkan byggdes redan på 1100-talet och ligger i den lummiga Linnéparken. I Linnéparken har man även härlig allsång och utomhuskonserter varje år. Vill man åka på en tur i vattnet, kan man åka med ångaren Thor, Sveriges äldsta vedeldade ångare som går än i dag på vattnet. I Växjö finns många kända byggnader och i Växjö centrum, vid sjön Trummen, kan man besöka Teleborgs medeltida sagoslott. Tror man på övernaturligt, sägs det att det spökar på Teleborgs slott, så slottet har mycket spännande att bjuda på! Växjö är en vacker stad att bo i och äger man istället en fastighet i Växjö, kan man behöva stöd runt allt det som en fastighetsskötsel kräver. Då kan man med fördel få professionell hjälp med teknisk och ekonomisk förvaltning samt även juridiskt stöd! I övrigt när man besöker Växjö, kan man storshoppa i Grand Samarkand köpcentrum, bada på Evedals badplats, eller besöka Hop n Pop i Växjö, en spännande äventyrspark för hela familjen!

Äventyr i Växjö naturområden

Söker man spänning i form av naturäventyr, kan man våga sig på att åka Sweden Zipline /Little Rock Lake. Denna hissnande färd på lina går i upp till 75 kilometer i timmen och består av olika linor med olika längd. Den längsta består av 2610 meter total lina med åtta linor sammanlagt! En nyhet är att Little Rock Lake har öppnat en till unik hängbro på 25 meter med en storslagen utsikt.

Man kan även ägna sig åt lite lugnare naturäventyr i Växjö, och då finns det många bra tips på vandringsleder kring Växjö, som till exempel den kända Sigfridsleden som även passar för mountainbike. Övriga vackra leder är Braås parks vandringsled, Hissöslingan, Åsslingan, Helgöslingan, Lygnen rundan, Notteryd eller Bokhultets stigsystem, där man kan vandra genom en lummig, vacker lövskog.

Växjö – Smålands vackra stadspärla!
Gå till toppen
zakra