Smartladda din elbil och spara pengar

Tillhör du dem som tänker skaffa elbil?

Detta är ett betydligt mer miljövänligt val än fossildrivna bilar eftersom elbilar inte släpper ut avgaser. De har många fördelar som exempelvis att de är tystare, accelererar snabbt och dessutom är kostnadseffektiva på flera sätt. Det största hindret har varit att bilen måste laddas och att körsträckan per laddning varit för kort – men ett nätverk av laddstationer byggs undan för undan upp runt om i landet, och det finns även andra laddningsmöjligheter.

Hur miljövänlig är elbilen?

Egentligen finns det ingen bil som är helt miljövänlig. Att producera bilar förbrukar mängder av energi och bildar växthusgaser. När det gäller elbilen vet man inte exakt vilken påverkan batterierna har på miljön, men det skapas i alla fall mindre avgaser och elmotorn använder energi mer effektivt än förbränningsmotorn.

Vad är smartladdning?

Det dyker upp flera intressanta laddningsmöjligheter för dig som har elbil, och ofta står det ett innovativt företag med hög teknologisk kunskap bakom. Ett mycket spännande företag är Tibber, som både säljer el och laddningslösningar. Tibber startades utifrån kundernas behov, av skickliga och ambitiösa personer som ville ge människor det de behövde. En kraftfull och smart laddbox – Easee – har skapats av Tibber. Den är mycket kraftfull och som elkund hos Tibber kan man kombinera med att smartladda bilen automatiskt under de timmar när elen är billigare. Det finns också en översikt där du kan se all laddning som du utför hemma.

Tibbers smartladdning

Detta är en utmärkt lösning – att ladda din elbil när priset är som billigast, och Tibbers automatfunktion är mycket praktisk. Tibber har också en app där du kan följa din laddningshistorik som kostnad och laddmängd. Bilar är ofta online mot exempelvis 4G-nätet via ett SIM-kort, och det är med denna teknik som Tibber kopplar sig till bilen. Se till att din bil är ansluten i Tibber-appen.

Varför är Tibber så intressanta?

Tibbers smartladdning är helt klart intressant, men företaget har också ett mission och det är att vara en del i att påverka den globala elkonsumtionen. Det finns en ambition att dra ner på elkonsumtionen i europeiska hushåll med i genomsnitt 20 % till 2025 – både Tibbers innovationer och deras ambition är en frisk fläkt på elmarknaden. Man arbetar intensivt med att öka medvetenheten hos kunderna i hur man blir medveten och miljövänlig i sin elkonsumtion. Det strömmar in aktiekapital till Tibber, både kända internationella aktörer och Nordea på hemmaplan. Nytt rörelsekapital gör att man kan utveckla nya innovationer och driva en nytänkande utveckling i branschen.

Smartladda din elbil och spara pengar
Gå till toppen
zakra