Saker att göra i Växjö

Har du funderat på att besöka Växjö? Ska du åka dit tillsammans med vänner eller kanske för att besöka familj? Oavsett anledning finns det mycket som du kommer kunna hitta på. Växjö är en stad full med härliga aktiviteter som passar barnfamiljen så väl som vuxna par.

[IMAGE=bWHmAPenf5Lt.jpg]

1. Leos Lekland – Reser du med barn som har mycket spring i benen kan ni besöka Leos Lekland. Leos Lekland är nordens absolut största lekkedja som erbjuder allt från kanor till klätterställningar, hoppborgar och mycket mer. Hit kan du även vända dig om du vill anordna ett extra spännande barnkalas.

2. Medley Växjö Simhall & Aqua Mera – Att bada och simma är kul för både vuxna och barn. Medley Växjö Simhall & Aqua Mera erbjuder både äventyrsbad så väl varma bubbelpooler som träning. Ett stort plus med den här anläggningen är att du får ta del av den vackraste utsikten i Sverige, samtidigt som du njuter i poolen.

3. Sveriges Glasmuseum – Vill du se den mest kompletta och största samlingen av glas i hela Europa är det Sveriges Glasmuseum som du ska besöka. Här hittar du hela 35 000 olika föremål tillverkade av glas från Sverige och andra delar av världen. Visserligen kan du inte hitta föremål i form av fönster, men är du på jakt efter billiga och högkvalitativa fönster pvc kan du alltid vända dig till en fönstertillverkare i närheten.

4. Folkets bio – Att gå på bio är mysigt för alla. Det finns troligtvis inte en enda människa som inte tycker om att se en härlig film på en stor skärm. I Växjö hittar du Folkets bio där filmer för både barn och vuxna visas på rullande band. Glöm inte popcorn!

5. Parkour Park – I Växjö hittar du en av Sveriges största och mest modern anläggningar för parkour! Hit kan du gå om du aktivt vill träna eller om du bara vill testa på och “leka runt”. Parken ligger i Spetsamossen och består av bland annat resp, stålställningar, stockar, betongväggar och mycket mer.

Det här är bara några få av alla de aktiviteter som Växjö har att erbjuda. Är du på jakt efter annat kan du besöka den mysiga 4H-gård som ligger i området eller varför inte Växjö Bangolf för en snabb omgång golf. Ett vanligt missförstånd är att Växjö är väldigt litet och inte har mycket att erbjuda, men så är alltså inte fallet.

Många aktiviteter är helt kostnadsfria, medan andra kostar en liten slant. Se till att du kollar upp aktiviteternas eventuella pris i förväg och att du säkerställer att det kommer vara öppet under den tid som ni planerar att besöka platsen. Med barn med sig är det extra viktigt att vara förberedd!

Saker att göra i Växjö
Gå till toppen
zakra