I närheten av Växjö

  • Kalmar

Kalmar erbjuder såväl närhet till hav som shopping, uteserveringar, promenadstråk och härliga grönområden. Ett besök på Regalskeppet Kronan, som efter att ha legat på havets botten i nära 300 år finns att beskåda på Kalmar läns museum, samt en dagstur till Öland är två måsten när man besöker Kalmar.

  • Jönköping

En stad vackert belägen intill Vätterns södra kant, som erbjuder allt från små mysiga gränder till ett levande restaurang- och nöjesliv längs med kajkanten på sommarhalvåret. Här möter småstadens lugn storstadens puls, mycket tack vare närliggande Huskvarna, Gränna och Visingsö.

  • Orrefors

Orrefors är en tätort i Kalmar län som framförallt är känt för sitt glasbruk med samma namn. Här finns också en yrkesskola som har riksintag för den som vill studera till glashantverkare. På Riksglasskolan, som ligger i Nybro, erbjuds även kvalificerad yrkesutbildning (KY) samt utbildning för studenter från hela världen.

  • Emmaboda

Emmaboda är knutpunkten i det som i dagligt tal kallas för “trestadsregionen”: Växjö, Kalmar och Karlskrona. En järnvägsknutpunkt som numera utgör delar av Kust-till-Kust-banan.

  • Alvesta

Alvesta ligger i Kronobergs län och är ännu en järnvägsknut längs Södra stambanan, som trafikerar sträckan Stockholm-Malmö och Kust till kust-banan, som trafikerar sträckan Göteborg-Kalmar-Karlskrona.

I närheten av Växjö
Gå till toppen
zakra