Högskolor och universitet

Högskolan i Kristianstad har plats för cirka 12 000 studenter, och är ett modernt campus med allt från eget bibliotek, kårhus, restaurang, café, idrottshall och särskilda studentbostäder. Det finns bra kommunikationer och är nära till centrum, havet och naturen.

Högskolecentrum i Ljungby (HCLY) fungerar som ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Ljungby kommun och näringslivet i Ljungby. Här finns ett flertal utbildningsanordnare under ett och samma tak, där kopplingen mellan teori och praktik är starka ledord. Här finns också eget bibliotek, full teknik- och IT-support, administration, särskilda studentbostäder, ett aktivt föreningsliv och å vidare.

Linnéuniversitetet öppnade så sent som 2010, och är därmed ett av Sveriges nyaste universitet sm kom till genom en sammanslagning av Växjö universitet och Högskolan i Kalmar. Detta är ett modernt och internationellt universitet fokus på utbildning och forskning av högsta internationell kvalitet.

Även Jönköping University har en tydlig och uttalad internationell profil och är ledande i landet vad gäller internationellt studentutbyte. Med möjlighet att förlägga hela eller delar av studierna utomlands för man ett nära samarbete med såväl lokala som regionala och internationella företag.

Yrkeshögskolan i Nässjö, eller Nässjöakademin, drivs bland annat genom ekonomiskt stöd och lägger stort fokus på kopplingen mellan studier och näringsliv. Här går det också att läsa flera olika kvalificerade yrkesutbildningar (KY).

Högskolor och universitet
Gå till toppen
zakra