Bostadsområden i Växjö

Det finns en hel del planer för nya bostäder i Växjö, men också många etablerade områden och bostäder för studerande, äldre och personer med funktionsnedsättning.

Bland annat ska området kring Teleborg bebyggas med cirka 500 nya handelslokaler och bostäder. Förslaget är en blandning av flerbostadshus, enfamiljshus och grupphus. Även viss handel och service planeras.

Även Hov ska enligt planerna bebyggas, med flerbostadshus i form av våningshus med omkring 200 moderna lägenheter. Ytterligare omkring 150 bostäder ska uppföras på Öster, här i form av flervåningshus på mellan 5-10 våningar. Vidare ska centrala Växjö förnyas och utvecklas genom nya bostäder, nya handelsplatser och allmän service.

Bostadsområden i Växjö

I bokstavsordning kommer Araby först följt av Biskopshagen och Gamla Norr. Sedan har vi Hov, Hovshaga, Högstorp, Sandsbro, Sjöbågen och Skogslyckan. Vidare kommer ovan nämnda Teleborg följt av Växjö Centrum, Växjö Norr, Växjö Söder samt Öjaby, Österleden och slutligen Östra Lugnet.

För att hitta lediga hyreslägenheter är det enklast att besöka Boplats Växjö på nätet, där bostäder från två kommunala bostadsbolag läggs ut regelbundet. När det gäller studentbostäder bör den som ska läsa på Linnéuniversitetet registrera sig i bostadskön så snart som möjligt.

Avseende boende för äldre finns det information på kommunens hemsida under fliken “Stöd och omsorg”. Detta gäller även för boende för personer med funktionsnedsättning.

Bostadsområden i Växjö
Gå till toppen
zakra