Bo lantligt i vackra Småland

Fördelarna med att bo lantligt och nära naturen är väl bekräftade av vetenskapen. Dock kan vissa vara skeptiska till att bo lantligt på grund av de långa avstånden till affärer och städer. Den goda nyheten är att Småland erbjuder både en storslagen natur och närhet till städer som Växjö. Till skillnad mot Norrland behöver du inte oroa dig för avstånden till närmaste stad och för långa vintrar med snöskottning.

Elda med ved

Det finns något med att bo lantligt som får kroppen att må bra och som är svårt att hitta någon annanstans. Där har du de ideala förhållandena för att bli självförsörjande på flera sätt, vilket är svårt i storstaden. Med närhet till skog och vatten kan du börja med ett traditionellt alternativ för uppvärmning av hemmet, det vill säga uppvärmning med ved. Den främsta fördelen med vedvärme är att den fungerar även vid strömavbrott eftersom detta värmesystem inte använder någon el.

Ännu en fördel är att du inte behöver göra någon större investering för att förenkla hanteringen av din ved. Kellfri erbjuder många typer av vedsäckar och vedsäckstativ att välja mellan, av hög kvalitet och till attraktiva priser. Dessa produkter passar bra oavsett om du själv vill elda med ved eller sälja stora mängder ved till privatpersoner. Dessa produkter och andra produkter inom skog och ved hos Kellfri gör det möjligt att bo lantligt utan problem. Faktum är att det här också är deras mission och föga förvånande är Kellfri därför bäst i Norden på helhetserbjudande till mindre gårdar.

Överväg alla fantastiska fördelar

Att vara ute i det fria är allmänt känt för att vara förknippat med många fantastiska fördelar. Lyckligtvis behöver du till skillnad mot storstaden inte åka långt om du bor i Växjö eller någon annanstans i Småland – ofta har du naturen precis utanför din dörr! Några specifika fördelar med att tillbringa tid i naturen är följande:

  • Renare luft. Luftkvaliteten utanför storstaden är bättre med mindre föroreningar.
  • Mindre stress och ångest. Psykiska problem som stress och ångest minskar ute på landsbygden. Orsaken pekar på att det beror på överstimulering, det vill säga att storstaden ger upphov till en typ av överstimulering från miljön som i sin tur påverkar hjärnan negativt.
  • Tillgång till närodlad och ekologisk mat. I likhet med möjligheterna till egen uppvärmning med ved, så kan du hitta massor av alternativ för närodlad mat som frukt och ägg. Du kan antingen odla själv eller köpa från en lokal handlare.
Bo lantligt i vackra Småland
Gå till toppen
zakra