Växjö – Smålands charmiga pärla

Växjö är en mysig tätort som ligger i södra Smålands inland. Orten är en del av Kronobergs län och har en befolkningsmängd på cirka 70 489 innevånare. Växjö har många vackra platser att besöka och har en mängd aktiviteter att välja på.

Att bo i Växjö

Växjö är en vacker tätort att välja om man vill bosätta sig. Faktum är att Växjö är en av de tio bästa kommunerna i Sverige och Växjö har en bra infrastruktur med både bostäder och jobb. Om man bestämmer sig för att flytta till denna unika tätort har man gjort ett bra val. Då Växjö är en välutvecklad tätort passar Växjö alla åldrar, ursprung eller etniciteter. Man kan bo både i lägenhet eller hus och har man ett boende behöver man ibland rusta upp sitt hem. Om man vill införskaffa något till hemmet att skämma bort sig med, kan man köpa ett lyxigt spabad med fantastiska funktioner och kvalitet!

Arbeta i Växjö

Om man bosätter sig behöver man även arbete. Då Växjö har starka och växande branscher finns det en stor chans att kunna få arbete i Växjö. Att Växjö växer med allt fler företag, beror bland annat på läget mellan stambanan från Stockholm till Malmö eller kust-till-kust-banan från Göteborg till Kalmar och Karlskrona. Det är även lätt att ta sig till och från Växjö internationellt via Växjö Småland Airport. Allt fler företag vill satsa på Växjö för dess fördelaktiga läge och välutvecklade samhälle.

I Växjö stadskärna kan man besöka vackra parker med ett överflöd av unika blommor, mängder av vackra träd och växthusanläggningar. I Stadsträdgårdens växthus odlar man 60 000 sommarblommor och 36 000 penséer som varje år och lockar både turister och lokalbefolkning. En annan mycket känd trädgård i Växjö är Linnéparken med Linnéträdgården. Parken är uppkallad efter berömda Carl von Linné som är förfadern till att namnge alla våra svenska växter. Det finns en mängd andra parker som man kan besöka i Växjö som Rosenträdgården, Lugnets park, Spetsamossen eller Teleborgs slottspark. Vill man se spännande och historiska byggnader ska man besöka Kronobergs slott vid Helgasjöns strand. Vill man njuta av stadslivet finns det en mängd restauranger och klubbar som Grace Nightclub, Slottsstallarna eller till exempel Strössel Nightclub. På dagtid kan man ta en båttur med ångaren Thor som är Sveriges äldsta vedeldade ångare. Orten står under ständig utveckling och förbättring då Växjö får ett nytt stadshus sommaren 2021 och en allt mer utökad arbets-, och bostadsmarknad. Växjö är en pärla mitt i Smålands hjärta och väl värt att besöka med dess unika natur och vackra stadsmiljö!

Växjö – Smålands charmiga pärla
Gå till toppen
zakra