Skapa ett trivsamt hem i Växjö

När det kommer till inredning är det ofta mycket fokus dels på det som rör renovering – som köksskåp, tapeter eller väggarnas färg – och dels på möbler och små prylar. För att ditt hem ska kännas riktigt trevligt brukar textilier också behövas, även om det inte pratas lika mycket om dem. Inredningsdetaljer i textil är mjukare och gör att ditt hem känns mer tilltalande.

Var ska du börja?

Ett sätt att få till en modern och samtidigt ombonad känsla i ditt hem i Växjö, är att använda en ullmatta som grund och efter det komplettera med andra textilier i samma färg eller liknande mönster. Det kan vara ett par kuddar i soffan eller matchande gardiner. Ullmattor finns i många olika varianter, både vad gäller stil och färg, hur grova de är och om de har mönster eller är enfärgade. Anledningen till att det är bra att börja med just mattan är att du förmodligen kommer vilja ha den under en längre tid, medan andra inredningsdetaljer kan bytas ut oftare. Om du börjar med mattan kan du sätta rummets känsla och efter det anpassa inredningen efter trender eller kanske fixa till den inför högtider med julpynt, påskpynt eller liknande.

Allt behöver inte vara så stort

Tröttnar du lätt på inredning och är en av dem som ofta önskar dig förändring och till och med tänker på att flytta till ett nytt hus i Växjö, kan det vara viktigt att tänka på att du kan skapa mycket med små medel. Badrummet kan ges en helt ny känsla om du byter till duschdraperi och handdukar i en ny färg, du behöver inte riva ut hela inredningen och börja från noll. Skaffa ett par växter som klarar mörker och några doftljus så skapar du en exklusiv känsla. På samma sätt kan du göra i andra rum. Att byta till exempel tavlor, gardiner eller kuddfodral kan ge stor effekt. Även växter gör snabbt en stor skillnad i hur rummet upplevs. Har du inte gröna fingrar finns det konstgjorda varianter som klarar allt. Att titta på belysningen kan också vara en god idé. Skaffar du några nya små lampor och sätter dem på väl valda ställen, så att punkterna av ljus i rummet blir nya, kan du göra att rummet känns helt annorlunda.

Skapa ett trivsamt hem i Växjö
Gå till toppen
zakra