Aktiviteter för alla

I Växjö finns verkligen någonting för alla, inte bara under sommarmånaderna utan hela året runt. Under sommaren erbjuds flertalet gratisaktiviteter och kulturupplevelser under bar i himmel, bland annat evenemanget Scensommar som pågår från mitten av juni till mitten av augusti. Under Scensommar finns ett femtiotal evenemang för både stora och små, då det bland annat spelas barnteater och spelas live jazz- och popmusik – det är bara att packa picknickkorgen.

Allsång, skating, 4 H och bad

Picknickkorgen kan med fördel även hänga med till Allsång i Linnéparken Allsång i Linnéparken som numer räknas till de riktiga sommarklassikerna i Växjö. Parken håller öppet sin allsångsscen fyra måndagar under juli månad, ett evenemang som sedan 2018 arrangeras av Växjörevyn.

Växjö skatepark, som ligger mitt i centrala Växjö, är en modern betongpark som har det mesta en skejtare behöver (inline-åkare också för den delen): trappa, banks, manual pads, curbs, pyramid, klassisk bowl med pool coping med mera. Precis intill skateparken ligger en parkourpark som är en populär samlingsplats för både utövare som åskådare.

På 4H-gården Hovshaga finns mängder med djur, som exempelvis hästar, kor, får, kaniner, getter, grisar och höns, och man ordnar även aktiviteter och läger för barn och ungdomar.

För den som hellre vill bada finns det en rad olika badplatser, men inte alla erbjuder bad i utomhuspool som Lammhultsbadet gör. Här finns två stycken 25-meters bassänger, en stor barnpool, två hopptorn, dusch- och omklädningsrum, stora gräsytor, fri parkering, kiosk och möjligheter att ha picknick i gröngräset. Badet ligger cirka 4 mil norr om Växjö.

Vill man hellre bada i en insjö är badplatserna vid Helgasjön en riktig höjdare. Fler badställen finns i form av Arabybadet, Evedal, Sandsbro och Toftastrand.

Aktiviteter för alla
Gå till toppen
zakra