Saker att göra i Växjö

Ska du besöka Växjö eller bor du kanske i området och vill göra något extra roligt? Om du bor i Växjö har du troligtvis redan koll på en hel del av de sevärdheter som finns, men har du precis flyttat dit är det en annan femma. Växjö är en mycket vacker plats med otrolig natur och mycket historia. Här nedan kan du läsa om ett flertal sevärdheter och aktiviteter som området har att erbjuda!

Att ta sig till Växjö är inte speciellt svårt och det finns många olika vägar att ta. Åker du t.ex. med bil från Stockholm kan du passa på att fixa din bilinredning Södertälje när du ändå är på väg ner. På så sätt kan du säkerställa att din bil är i toppskick inför resan. Du kan också ta dig till Växjö med tåg så väl som flyg. Vad du väljer beror på vilken bekvämlighet du vill ha, hur långt ifrån Växjö du bor och hur snabbt du vill att det ska gå.

Teleborgs Slott

Teleborgs Slott är ett slott som greven Fredrik Bonde af Björnö lät bygga till sin fru. Runt om slottet breder sig en vacker trädgård ut och idag används det som hotell och anläggning för konferenser. Tidigare har slottet dock används som en privat bostad, men även ett flickpensionat.

Medley Växjö Simhall & Aqua Mera

Är du sugen på att bada eller har du barn med dig som är rastlösa? Då kan ni besöka Medley Växjö Simhall & Aqua Mera. Här får du ta del av en av Sveriges absolut vackraste natur, men du kan även underhålla dig med hopptorn, vattenrutschkanor, kanoner, strömkanaler, en inomhusstrand och en vildfors.

Smålands museum

Ett av Sveriges absolut första museum kan du hitta i Småland, Växjö. Museet har stått stadigt sedan år 1885 och än idag flockas människor för att lära sig mer om Smålands vackra historia. Här kan du se hur det såg ut på platsen på stenåldern, så väl som hur det moderna samhället fungerar idag. Både vuxna och barn kan dra nytta av alla de arkeologiska föremål som finns, vikingaskatter och smaragder som ägdes av Christina Nilsson.

Swecamp Evedal

Är du intresserad av att testa på att campa eller vill du bara njuta av härliga miljöer och vacker natur? Bara några kilometer utanför Växjö centrum kan du hitta Swecamp Evedal. Platsen har mängder med olika aktiviteter som passar för familjemedlemmar i alla åldrar och ni kommer bland annat att kunna hyra kanot, spela fotbollsbiljard, besöka lekplatser och köra gokart så väl som att slappna av i relaxavdelningen.

Det här är bara några få av alla de aktiviteter och sevärdheter som Växjö har att erbjuda. På internet kan du hitta mängder med guider och andra tips för att få mer aktiviteter i ryggsäcken.

Saker att göra i Växjö
Gå till toppen
zakra